Moi en welkom op mijn website.
Mijn naam is Martin ter Harkel en heb een passie voor bier. Ik woon in Midwolda, een dorp in het mooie Groningse Oldambt.

Mijn passie ontwikkelde zich op een koude druilerige winter avond jaren geleden. Een Hertog Jan prestige heeft mij doen inzien dat er meer is dan alleen pils en dat dit niet het meest uitgesproken bier is.

In deze periode ben ik verschillende types bier gaan vergelijken op smaak en geur, mijn interesse werd groter. Hierdoor ben ik de opleiding van StiBon www.stibon.nl gaan volgen, eerst niveau 1, in nov 2018. Deze afgerond te hebben ben ik doorgegaan naar niveau 2, in juli 2019. Om Internationaal Biersommelier te worden moet je niveau 2 afronden met het juiste aantal punten. Waarna je een 2 hele daagse examenreis naar de Kiesbye Academie in Obertrum (Oostenrijk) gaat, deze pittige in het Engels afgenomen examen behaalt te hebben word de diploma aangereikt. Deze heb ik afgerond in januari 2020.

Het brouwproces vond ik erg interessant, al snel had ik een brouw set en waren mijn eerste biertjes gebrouwen. Met de kennis van de opleiding en kunde van het brouwen wou ik al snel iets doen, mensen enthousiast maken met de verschillende soorten bieren en het brouwproces. Er is altijd een bier dat bij je past. Bier en spijs, altijd op zoek naar haakjes die combineren steeds weer uitproberen en proeven het is oneindig en over smaak valt niet te twisten.

Bier is het oudste alcohol houdende drank op deze wereld en nog altijd puur natuur. Want voor iedereen is er een smakelijk bier, alleen je moet dit ontdekken door te proeven.

 Cheers!

Martin ter Harkel.