Zie jij door het graan het veld ook niet meer?

Door het grote aanbod van bieren is het moeilijk om keuze te maken.

Hierdoor heb ik een aantal bekende biertypes op een rij gezet. Leuk bier ontdekken kan nu, door een pakket te kiezen waar ik de beste en unieke bieren heb gekozen. Om zo kennis te maken met de smaken, geuren, kleuren, herkomst en food pairing. 

Als we het over bock bier hebben, dan hebben we het vaak over herfstbock. Herfstbock is een seizoenbier dat vanzelfsprekend in de herfst wordt verkocht. De tegenhanger van de Herfstbock is de lentebock die alleen in de lente wordt verkocht. Over het ontstaan van het bier zijn verschillende theorieën waarin verband wordt gelegd met een bok. echter de waarheid is anders. Waarom dan toch deze naam, dat vertel ik je graag onder het genot van een bo(c)k.

Bockbier is tegenwoordig een verzamelnaam voor diverse soorten bockbieren. Wat ze delen is dat het rood-bruine bieren zijn, waarin de mout een belangrijke rol speelt. Dat zorgt voor karamelaroma’s, een zoetige aanzet met een licht getoaste tot soms geroosterde touch, wat kan aandoen als chocolade. De afdronk is in de regel zacht en niet al te bitter, dat in combinatie met de zoetheid een toegankelijk bier maakt. Het alcoholpercentage begint bij 6,5% en gaat tot 8,5% (dubbelbock),  Diverse graansoorten geven extra smaken, met tonen van rozijnen, rum of chocolade. De voorjaars bock is vanzelfsprekend frisser van smaak en lichter van kleur.

 

 

Ø v.a. 6 personen.
Ø 5 verschillende bieren
Ø leen proefglazen.
Ø 5 passende hapjes.
Ø Proefformulieren
Ø +/- 2 uur bier plezier.
Ø Uitleg van biersommelier Martin ter Harkel op jouw locatie met een unieke online quiz.

 al vanaf 27,50€ P.P.  24,95€ P.P. bij 15 of meer.  incl. btw.

(andere opties of wensen bespreekbaar)

Zin in bier? Klik -hier-